Dokumentointi

SÄHKÖASEMIEN DOKUMENTOINTIPALVELU

Sähköaseman kuvien dokumentointi on paljon muutakin kuin kuvien kopioimista ja kansioimista. Sähköasemien tuntemus on ehdoton edellytys onnistuneeseen dokumentointiin. Sähköasemakuvien dokumentoinnissa ehdottomia valttejamme on sähköasemien erinomainen tuntemus ja pitkäaikainen kokemus dokumentoinnista. Lisäksi kokemuksemme pohjalta olemme hankkineet itsellemme dokumentointia varten parhaat työkalut. Tämän vuoksi lopputulos on laadullisesti huippuluokkaa ja työn kustannukset on saatu minimiin.

Kuvien jatkokäytön kannalta kannattaa kuvat muuntaa sähköiseen muotoon. Dokumentoinnin yhteydessä vielä olemassa olevat paperi/muovikuvat saatetaan sähköiseen muotoon. Meillä on juuri tähän tarkoitetut erikoislaitteet ja –osaaminen, jolloin pienellä vaivalla kuvat saadaan hyvälaatuisina sähköiseen muotoon dwg-/excel-kuviksi tai vaihtoehtoisesti TIFF-kuviksi.

Sähköisten kuvien tulee myös vastata todellisuutta. Huomioimme sähköaseman kuvakansioissa olevat kynämerkinnät, varmistamme merkintöjen oikeellisuuden ja dokumentoimme muutokset kaikkialle, mihin muutokset vaikuttavat.
Suoritamme sähköasemalla tarkastuskäynnin, jolloin suoritetaan tarkempi tarkastelu, korjataan kuvat vastaamaan todellisuutta, lisätään puuttuvat kojetunnukset ja lisätään puuttuvat kaapelimerkit. Samalla käynnin jälkeen raportoimme asiakkaalle mahdollisista asemakäynnillä havaituista vioista tai korjausehdotuksista.

Hyvä piirustusluettelo helpottaa kuvien käyttöä. Teemme sähköaseman kuvista uuden ajantasaisen piirustusluettelon. Piirustusluetteloon kirjataan muun muassa piirustuksen nimi, päivämäärä, sivunumero, revisio ja arkistointipaikat.
Hyvä arkistointi tuo säästöä ajassa ja rahassa.

Lopulliset kuvat tulostetaan asema- ja arkistokansioihin sekä järjestellään kansioihin piirustusluettelon mukaiseen järjestykseen välilehdillä erotellen. Samoin järjestelemme kuvatiedostot asemakohtaisesti piirustusluettelon mukaan myös sähköisesti.

Arkistoylläpito tuo helppoutta ja varmuutta. Ylläpidämme omaa sähköistä arkistoa kuvistanne oman arkistonne rinnalla. Sen lisäksi, että arkistomme toimii kuvienne varmuuskopiona, pystymme nopeasti ja pienellä vaivalla lähettämään pyynnöstänne projekteihin liittyvät kuvat urakoitsijoille tai tekemään kuviin haluttuja uusia suunnitteluja.

Vastaavasti on mahdollista se, että urakoitsijat voivat lähettää valmiit loppukuvat tai loppukuvat punakynäversiona projektin päätyttyä suoraan meille. Tällöin voimme tarkistaa urakoitsijalta projektin päätyttyä tulleet kuvat ja tarvittaessa suorittaa loppukuvien puhtaaksi piirron. Tämän jälkeen päivitämme sähköaseman dokumentoinnin.